MIRELA PUIU: ”Îmi doresc să ofer mai multă înțelegere și pentru ceilalți” Autoarea romanului ”Șarpele cetății”

Lucrez de peste 15 ani în domeniul PR-ului, comunicării publice și politice, iar de 10 ani conduc propria firmă. Am absolvit Facultate de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, iar ulterior m-am specializat în comunicare și marketing politic. De-a lungul timpului, am colaborat cu diferite companii private și publice, cu ONG-uri sau cu politicieni, încercând să aduc un plus de valoare și conținut în mesajele transmise public.

Plăcerea din copilărie de a citi și de a scrie am dus-o mai departe în liceu, odată cu dorința tipică tinerilor de a schimba lumea, a ajuta și a veni cu ceva nou. Au fost primi pași în jurnalism, am creat împreună cu colegii un ziar de cultură al liceului (Litera), apoi am continuat în facultate cu o altă publicație, cu accent mai mult pe investigație și anchete (Moftul Studențesc) pe care am reușit să o scoatem în mai multe ediții locale.

În ultimii ani de facultate, m-a cuprins fiorul comunicării politice și mi-am îndreptat studiile și atenția în această direcție. După ce privisem ani de rândul totul prin lupa jurnalistului, îmi doream să fiu și de cealaltă parte a comunicării. Destinul a făcut ca, după finalizarea studiile de marketing și comunicare politică, să ofer consultanță pentru companii private timp ce câțiva și, abia din 2010, să mă concentrez mai mult pe comunicare politică.

Astăzi, în urma tuturor experiențelor profesionale, cred că am reușit să am un fel de viziune 360 de grade a fenomenelor sociale, economice și politice, dar și să îmi doresc să ofer mai multă înțelegere, din perspective cât mai diferite, și pentru ceilalți. Așa am ajuns la primul meu roman – Șarpele cetății – și la personajul Albert Baran – erou idealist, mereu în căutarea adevărului – acest lait-motiv al jurnalismului – dreptății și compasiunii sociale. El își asumă rolul de ”protector al cetății”, dar speră să determine o reacție de implicare și din partea majorității. În particular, sunt românul tipic preocupat de sport și de politică, dar îmi place și să călătoresc, de mai multe ori în aceleași locuri, încercând mereu să trăiesc ca și cum aș fi de-a locului, nu doar un turist trecător.